Kunstenaars

www.siccokingma.nl                                                            Op deze pagina stel ik een aantal kunstenaars aan u voor die hun sculpturen door mij in brons laten gieten.

Kunstenaar Marcel Elisen
Kunstschilder, schrijver en beeldend kunstenaar Marcel Elisen is geboren op 1 januari 1968 te Tilburg, thans woonachtig te Putte. Zowel in woord als in beeld legt hij vast wat hem bezig houdt. Inspiratiebronnen zijn de medemens en de wereld om hem heen.

Voor kunstenaar Marcel Elisen heb ik van het door hem gemaakte katten sculptuur 5 bronzen beelden gegoten. Voor foto’s en info verwijs ik naar zijn website.

Kunstenares Wick Akkermans
Beelden en installaties in een brede variatie aan materialen. Gips, beton, kunsthars, PUR schuim, was. Haar betrokkenheid bij de kwetsbare mens die geconditioneerd is door de maatschappij, vertaald ze in een expressief materiaalgebruik. Foto’s vindt u op haar website.

Kunstenares Nel Knoop
Nel Knoop maakt keramische en bronzen sculpturen. Haar keramische beelden hebben vaak een menselijke en erotische uitstraling, hetgeen zij tot uiting brengt in felle kleuren en humoristische gelaatsuitdrukkingen. Deze keramische beelden moeten met een knipoog bekeken worden. In haar bronzen beelden ontmoeten we een andere, meer ingetogen Nel Knoop. De bronzen sculpturen geven letterlijk een beeld van haar diepste gedachten weer. Aanvankelijk waren haar ,,Bronzen” geïnspireerd door de Klassieke Kunst. Deze werden gaanderweg ijler van vorm en kregen een of twee vleugels. Gevleugelden zijn voor haar wezens, engelen van alle tijden. Het mysterie en het tijdloze fascineert haar. Nel Knoop werkt dagelijks, gedisciplineerd in haar atelier met klassieke muziek op de achtergrond. Discipline is voor haar geen keurslijf maar een weg naar vrijheid. Foto’s vindt u op haar website.

Kunstenares Diana Nooten
Paintings and sculptures in a very dynamic own “handwriting”. My work is characterized by movement and powerful lines. The paintings are very colorful and full size. My sculptures made of div. materials are moving lines similar to the canvases. Take a look at her website.

Kunstenares Marina Radius
Zowel haar schilderijen als haar beelden vergen een zeer arbeidsintensieve manier van werken door hun grote mate van verfijning. Thema’s in het werk zijn onder andere, mensen, dierportretten,landschappen en stillevens. Naast vrij werk schildert en boetseert zij in opdracht, waaronder portretten van mensen en dieren (vooral paarden en honden). Sinds 1975 exposeert Marina Radius regelmatig in binnen- en buitenland. Foto’s en info vindt u op haar website.

Kunstenaar Jesse Sanderson
Jesse Sanderson is a substantive artist with a passion for eroded materials with their own history. His obscure fine art represents the pathology of civilization. More info on his website.

Kunstenares Iris Bouwmeester
Bouwmeester maakt sculpturen en tijdelijke installaties, ze werkt met allerlei materialen en toepassingen en gebruikt hiervoor zo min mogelijk gereedschappen. De meeste werken zijn gerelateerd aan immateriële fenomenen zoals bijvoorbeeld licht of ruimte, maar alle werken zijn gemaakt door haar genegenheid voor de mogelijkheden van materialen. Haar sculpturen kunt u bekijken op haar website.

Kunstenares Yvonne Dolle
Geboren in Amsterdam, heeft haar kunstopleiding genoten in o.a. de Vrije Academie in Den Haag. Door observaties van mens en dier komt zij tot haar vormgeving in keramiek en brons. Vele bedrijven en particulieren in binnen en buitenland zijn haar vaste opdrachtgevers. Bekijk een selectie van haar keramieken en bronzen beelden op haar website.

Kunstenaar Joris Gaymans
Een beeld komt bij mij altijd tot stand door de fascinatie voor een bepaald onderwerp dat ik tegenkom in mijn leven. Voordat ik het beeld realiseer ben ik geheel in de ban van dit onderwerp. Zelden of nooit is dat een voorwerp of anderszins fysiek gegeven, ik werk vrijwel nooit vanuit een gegeven model. Het onderwerp waar ik op dat moment mee bezig ben probeer ik zo intens mogelijk te benaderen. Ik neem het in mij op door erover te mediteren zodat ik er inspiratief inzicht in krijg. Voor meer info verwijs ik naar mijn website.

Kunstenares Sandra Kelder-Verheem
Sandra Kelder-Verheem (geboren in Breda in 1963) is naast haar werkzaamheden als zelfstandig industrieel ontwerper een gepassioneerd beeldhouwer. Zij werkt in klei, speksteen en was.
In tegenstelling tot klei biedt het werken in was haar de mogelijkheid fragiele figuren te boetseren. Deze figuren ondergaan een ware metamorfose na de omzetting in brons. De sprookjesachtige frêle beelden zijn tegelijk humoristisch en krachtig in hun uitstraling.
Sandra heeft een herkenbaar handschrift: eigenzinnig en karaktervol. Wie voor het eerst Sandra’s werk bekijkt, voelt zich ongetwijfeld aangetrokken door de fantasierijke figuurtjes die alledaagse, herkenbare handelingen verrichten. Voor info bezoek haar website.